ClickCease
Thimbles, Metal Detecting Finds

Thimbles, Metal Detecting Finds

Hier kun je veilig bestellen

Deze webshop voldoet aan de kwaliteitscriteria van Trusted Shops

Onderscheid door kwaliteit

Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Detectiespecialist sinds 1980

Gecertificeerd Minelab distributeur Benelux

Winkels in Hippolytushoef en Alphen aan den Rijn

Artikelcode 2401074
Beschikbaarheid

Op voorraad

Dit is het eerste naslagwerk dat specifiek handelt over alle soorten naai-vingerhoedjes die in Groot-Brittannië voorkomen, gemaakt van koperlegering of zilver, of een van deze metalen gecombineerd met ijzer of staal; ook inbegrepen is een schijnbaar zeldzaam gouden exemplaar.

Honderden kleurenfoto's en archeologische tekeningen

Dit is het eerste naslagwerk dat specifiek handelt over alle soorten naai-vingerhoedjes die in Groot-Brittannië voorkomen, gemaakt van koperlegering of zilver, of een van deze metalen gecombineerd met ijzer of staal; ook inbegrepen is een schijnbaar zeldzaam gouden exemplaar. Er worden koepelvormige, ringvormige en open (hier laatste geclassificeerd als een nieuw type) naai-vingerhoedjes beschreven, waaronder ongebruikelijke voorbeelden en andere die voorheen niet in de bekende gegevens voorkomen. Uit Groot-Brittannië is de vroegste betrouwbare datering voor deze bescheiden maar fascinerende werktuigen tussen ca. 1270 en ca. 1350, en loopt door in de middeleeuwse en vroege post-middeleeuwse periode tot in de 18e en 19e eeuw. 

Dit werk behandelt ook in detail het grotendeels verwaarloosde palmijzer van zeilmakers en matrozen, een zwaar gereedschap gemaakt van ijzer, staal of koperlegeringen daterend uit minstens de 17e eeuw.

Ook worden de twee bekende soorten vingerbeschermers van zilver- of koperlegering beschreven, een gereedschap uit de 18e - 19e eeuw dat werd gebruikt in combinatie met fijnere naai-vingerhoedjes.

Het merendeel van de hier gecatalogiseerde naai-vingerhoedjes en ander naaigereedschap wordt toegeschreven aan metaaldetectoristen of leden van The Society of Thames Mudlarks, die soms ook metaaldetectoren gebruiken. Om constructieve details weer te geven, wordt elk object archeologisch ingetekend. Deze informatie is essentieel voor metaaldetectoristen, archeologen, museumconservatoren, verzamelaars en handelaars van naaigereedschappen, of voor iedereen die daarin geïnteresseerd is, die het type of de ouderdom van een bepaald naaihandschoentje of palmijzer wil peilen.

118pp, A4, softback

Schrijf je eigen review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account