ClickCease
Saints and their Badges door Michael Lewis

Saints and their Badges door Michael Lewis

Hier kun je veilig bestellen

Deze webshop voldoet aan de kwaliteitscriteria van Trusted Shops

Onderscheid door kwaliteit

Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Detectiespecialist sinds 1980

Gecertificeerd Minelab distributeur Benelux

Winkels in Hippolytushoef en Alphen aan den Rijn

Artikelcode: 2401043
Beschikbaarheid

Op voorraad

Pegrimsinsignes werden gekocht door pelgrims die in heel Europa heilige plaatsen zochten, deels als souvenier, maar ook vanwege de mystieke eigenschappen die deze insignes zouden absorberen wanneer ze in aanraking kwamen met heilige relikwieën.

Pegrimsinsignes werden gekocht door pelgrims die in heel Europa heilige plaatsen zochten, deels als souvenier, maar ook vanwege de mystieke eigenschappen die deze insignes zouden absorberen wanneer ze in aanraking kwamen met heilige relikwieën. Dergelijke pelgrims badges zijn geen gewone metaalvondsten, maar gezien hun fragiel aard is het heel goed mogelijk dat veel detectoristen ze hebben gevonden zonder het te beseffen. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat ze deze hebben weggegooid! Veel insignes zijn bescheiden kleine voorwerpen van lood of koperlegering, maar andere hebben ingewikkelde ontwerpen en kunnen zelfs van edelmetaal zijn gemaakt. Dit boek biedt een inleiding tot enkele van de meest voorkomende insignes en geeft ook meer informatie over bedevaarten in de middeleeuwen. Daarnaast is er informatie te vinden over de heiligenlevens die deze insignes vieren.

Dr. Michael Lewis is plaatsvervangend hoofd van het Portable Antiquities Scheme and Curator, Medieval Collections, British Museum. Hij behoort tot de Society of Antiquaries of London en een lid van het Institute for Archaeologists. Hij heeft een bijzondere interesse in de archeologie en geschiedenis van de Middeleeuwse periode vanaf ongeveer 1000 na Christus. 

Schrijf je eigen review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account