ClickCease
Noord-Holland in het eerste millennium (set van 2)

Noord-Holland in het eerste millennium (set van 2)

Hier kun je veilig bestellen

Deze webshop voldoet aan de kwaliteitscriteria van Trusted Shops

Onderscheid door kwaliteit

Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Detectiespecialist sinds 1980

Gecertificeerd Minelab distributeur Benelux

Winkels in Hippolytushoef en Alphen aan den Rijn

Artikelcode: 6701000
Beschikbaarheid

Op voorraad

Prachtig 2-delig boek!

Tussen het begin van de jaartelling en het jaar 1000 vonden in het gebied dat nu de provincie Noord-Holland is grote veranderingen plaats.
‘Noord-Holland in het 1e millennium’ vertelt het verhaal van deze periode, waarin de Romeinen hun invloed in Europa verloren en het christendom de dominante culturele inspiratie werd.
Het boek is een rijk geïllustreerde synthese van vele honderden wetenschappelijke publicaties over opgravingen en vondsten uit deze periode in de provincie, met de nadruk op de 3e-8e eeuw.
De eerste hoofdstukken schetsen een beeld van de provincie in de genoemde periode: het landschap, de bestuurlijke indeling en de aard van de nederzettingen in de diverse regio’s.
In de hoofdstukken daarna worden materiële resten van de bewoners behandeld: het aardewerk dat de mensen gebruikten, de huizen die ze bouwden, en de sieraden, gordels en wapens die ze droegen.
De hoofdstukken daarop brengen de politieke, taalkundige en geestelijke wereld van de bewoners in beeld: de machtsstructuren en elitevorming, de omgang met overledenen, de gesproken en geschreven taal, en ook de godsverering. In het afsluitende hoofdstuk vormen al deze gegevens de basis voor een onderzoeksagenda waarin nieuwe inzichten worden gekoppeld aan nieuwe vragen die bij toekomstig archeologisch onderzoek centraal kunnen staan.

Schrijf je eigen review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account