ClickCease

Zoekschijven

Zoekschijven

Vaak krijg ik de vraag: "Waarom zou ik een kleine zoekschijf gebruiken en waarom een grote?". Zodra iemand met de hobby begint, zijn er ontzettend veel vragen over de verschillende soorten schijven die er zijn. In deze blog ga ik wat vertellen over het gebruik van deze zoekschijven.

Vervuild stortgrond

Heb je een mooi stuk grond, maar ligt hier ook veel troep tussen de vondsten? Of zou je gericht op stortgrond willen detecteren? Dan is een kleine schijf de ideale keuze voor jou. Met een kleine schijf zul je op een vervuilde grond beter de targets kunnen onderscheiden. Je zal wel rustig moeten lopen met de schijf om alle goede targets te kunnen pakken. Ook zal de kleine zoekschijf beter de kleinere targets pakken. Heb je een veld waar veel pennings zijn gevonden? Dan kun je het beste hier ook met een kleine schijf overheen om de rest er uit te pikken.

Diepzoeker

Ben je iemand die op zoek is naar diepe targets of iemand die juist snelle kilometers wil maken met de metaaldetector? Dan is een grote schijf ideaal! Doordat je een groter gebied kunt afscannen in één zwaai, zal je sneller meerdere objecten detecteren. De grote schotel is wel wat minder gevoelig voor de kleinere objecten. Voor militaria zoekers zou dus een grote schijf de beste keuze zijn.

Verschillen

Hierboven worden de verschillen al redelijk goed uitgelegd, maar hier nog even alles op een rijtje.

Een kleine zoekschijf

  • Detecteert kleinere objecten beter
  • Langzaam zwaaien om alle targets te pakken
  • Topper op vervuilde stortgrond

Al met al dus een ideale toevoeging voor de stortzoeker.

Een grote zoekschijf

  • Meer diepgang
  • Meer grond scannen in een korte tijd
  • Handig voor het detecteren van grote objecten

Een mooie toevoeging voor de diepzoeker.

Geïnteresseerd in een extra zoekschijf voor je metaaldetector? Neem dan contact op met jouw dealer om de mogelijkheden voor je metaaldetector te bespreken.