ClickCease

Handige Instellingen VANQUISH 540

Handige Instellingen VANQUISH 540

In deze blog ga ik het hebben over de Iron Bias en hoe deze gebruikt kan worden in zowel de Minelab VANQUISH 540 als de Minelab VANQUISH 540 PRO-PACK. Daarnaast zal ik uitleggen hoe je het ijzervolume van de metaaldetector kunt aanpassen. Let op! Dit kan alleen toegepast worden bij de 540 en 540 PRO.

Optimaliseren

Elke detectorist met een Minelab VANQUISH weet dat dit een hele fijne en snelle machine is. De metaaldetector is scherp op de kleinste voorwerpen en dankzij de Multi-IQ haalt de machine, ongeacht het grondsoort, alles naar de oppervlakte. Echter, kan er nog veel meer uit deze detector gehaald worden. Met een paar kleine instellingen gaat de machine al heel anders werken.

Iron Bias

De Iron Bias functie van de VANQUISH 540 is perfect toe te passen in een flink ijzerhoudende grond. Wanneer de metaaldetector aangezet wordt staat de Iron Bias functie altijd standaard op hoog. Dit houdt in dat de metaaldetector eerder groot ijzer zal afwijzen als daadwerkelijk ijzer. Zodra de Iron Bias hoog staat en je op een plek zoekt met veel ijzer in de grond, zal het voor de metaaldetector moeilijker zijn om onderscheidt te maken tussen een ijzerhoudend object (ferro) en een niet-ijzerhoudend object (non ferro). Door het hoefijzer ingedrukt te houden zal de machine de Iron Bias laag zetten. Dit is op te merken door een spijkertje wat in het beeld verschijnt. Wanneer je het hoefijzer weer ingedrukt houdt, zal je zien dat het spijkertje weer verdwijnt. In dit geval staat de Iron Bias weer op hoog.

IJzervolume

Zowel bij de VANQUISH 540 als 540 PRO is het mogelijk om het volume van het ijzergeluid te veranderen. Standaard staat het volume van het ijzer op hoog ingesteld, wat soms best lastig kan zijn. Wanneer twee verschillende objecten (ferro en non ferro) naast elkaar liggen zal in dit geval het ijzergeluid overheersen. Door het volume lager te zetten zal de non ferro vondst duidelijker worden. Dit kan ingesteld worden door het hoefijzer ingedrukt te houden en tegelijkertijd de volume knop op de + of - te drukken. 

Eigen mening

Persoonlijk vind ik het fijn om deze twee functies te gebruiken. Op die manier hoeft ijzer niet uitgeschakeld te worden en pas ik het volume zelf aan om het optimale uit deze machine te halen. Op velden met veel ijzer haal ik er ook veel meer uit! 

Aanbevolen accessoires