ClickCease

Goudkoorts

Goudkoorts

Goud is één van de mooiste edelmetalen en wordt al heel lang gebruikt om sieraden van te maken. Mensen zijn al eeuwenlang gefascineerd door de mooie, glimmende en gele kleur. Als zoeker is het dan ook een droom om iets van goud te vinden, zoals een munt of sieraad. De echte goudkoorts heerste al vanaf de 17e tot de 19e eeuw. Momenteel zijn er op televisie verschillende soorten programma's die je meenemen naar deze zoektocht. Er worden vaak hele zeefinstallaties neergezet om zoveel mogelijk goud uit de grond te halen.

Goud snippers

Er zijn genoeg hulpmiddelen beschikbaar voor wanneer je zelf goud zou willen zoeken. Wat veel gebruikt wordt voor het zoeken naar goud zijn speciale goudpannen. Door middel van een zeeftechniek kan in de bergen goud worden gevonden, meestal in landen als Spanje en Frankrijk. Stromende beekjes en rivieren die vanuit de bergen naar beneden lopen zijn vaak goede hotspots. Met behulp van een goudpan is er kans om kleine gouden snippers te vinden.

Goud sluis

Wil je nog een stap verder om het vinden van goud makkelijker te maken? Dan zou een goud sluis goed van pas komen. Deze kun je het beste in combinatie met een klein schepje en goudzeef gebruiken. Zet de goud sluis in een kleine stroming, zet vervolgens de goud zeef op een emmer en schep de steentjes met zand in de zeef. Als de emmer bijna vol zit met zand en water, kun je deze voorzichtig met de stroom mee gaan legen in de goud sluis. Hierdoor blijft het kleine goud in de mat van de sluis zitten en stroomt het goud daardoor niet weg. Zodra de mat vol zit is het tijd om deze uit te wassen in een emmer met water. Als dit klaar is, kan het overgebleven gruis met de eventuele goudspikkels gezeefd worden met de goudpan.

Goud detector

Voor het gericht zoeken naar goud klompjes is het handig om een metaaldetector aan te schaffen. Er zijn speciale detectors die gericht zijn om het meeste goud naar boven te halen. De instellingen van deze machines zijn meestal goed en eenvoudig te bedienen. Ze zijn vaak steviger en beter bestand tegen de verschillende temperaturen, zodat je op elk soort gewenst terrein naar goud kan zoeken. De goud detectors pakken zowel de kleinste, als de wat grotere fragmenten op.

Recreatie goud

Wil je liever op zoek naar wat moderner goud en liever bij zwemplassen en stranden lopen? Dan is een ander model metaaldetector misschien meer wat voor jou. Er zijn veel detectors op de markt die ook waterdicht zijn en waar een goudstand. Dit zorgt ervoor dat je zowel in het water, als op het land modern en oud goud kan vinden.

Gerelateerde producten