ClickCease

Eerste zoektocht 2022

Eerste zoektocht 2022

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en de mooiste vondsten zijn nu al gedaan! Afgelopen jaar zijn er met zowel metaaldetectors als magneten veel bijzondere objecten gevonden. Het is fijn dat wij als "zoekers" een uitlaatklep hebben om even tot rust te kunnen komen en alles omtrent corona aan de kant kunnen schuiven. Lekker eropuit om een frisse neus te halen, terwijl het ook nog eens goed voor onze conditie is. Op verschillende sociale media platformen zie ik veel collages voorbij komen, waar aandacht besteed wordt aan de mooiste vondsten van 2021. Hier zitten dan ook echt hele mooie vondsten tussen. Voor de één zal het een militaire onderscheiding zijn en voor de ander dat ene muntje waar altijd al van gedroomd is. Kortom: voor de meeste zoekers was het een topjaar!

De eerste zoektocht van 2022

Voor mij begon het zoekjaar al goed! Na terugkomst van een klein weekje vakantie in januari, stond ik weer te trappelen om te gaan zoeken. Doordat ik al veel mooie foto's van mijn zoekvrienden voorbij heb zien komen, kreeg ik enorm veel zin om te zoeken. De avond dat ik terug kwam van vakantie heb ik gelijk de Minelab EQUINOX aan de lader gekoppeld, zodat ik de volgende dag kon gaan zoeken. Mijn wekker ging vroeg af en vol goede moed begon ik met een mooi stukje oude grond. Ik wist dat er in het verleden al redelijk wat middeleeuwse voorwerpen op dat veld waren gevonden, waaronder wat penninkjes. In de hoop dat ik hier iets leuks zou gaan vinden ging ik aan de slag. Na ongeveer een uurtje gezocht te hebben en een paar duitjes verder, kreeg ik tijdens het zoeken in een plas water een mooi en helder geluid. Uit eerdere zoektochten weet ik dat de kans groot is op wat moois met een lage VDI op een middeleeuws veld.

Klein zilver muntje

Na het opgraven van het signaal zag ik al een klein zilver randje zitten. Nadat ik het kluitje oppakte en voorzichtig had opengemaakt zag ik gelijk dat het een middeleeuws muntje was. Dolgelukkig liep ik naar mijn zoekmaat toe en liet hem het muntje zien. Thuis heb ik hem alleen afgespoeld met water en verder niets meer gedaan. Wel heb ik nog even onderzocht om welk muntje het ging en uit welk jaar het kwam. Het is een penninkje van Willebrand van Oldenburg, geslagen in Deventer (1227-1233). Een goed geslaagde eerste zoektocht, al zeg ik het zelf!

Het jaar 2021

Vorig jaar was voor mij ook een mooi zoekjaar! Ik heb het afgelopen jaar veel mooie grote munten gevonden, waaronder veel middeleeuws. Daarnaast ben ik zelf ook bewust geworden hoe belangrijk het is om je machine aan te passen naar de juiste omstandigheden. Dit heeft een flinke invloed gehad op wat ik het afgelopen jaar uit de grond heb gehaald. Dit had er anders nu nog gelegen!

Gerelateerde producten