ClickCease

Een rood / zwarte topper

Een rood / zwarte topper

In deze blog ga ik iets vertellen over de Minelab VANQUISH serie. Deze metaaldetectors hebben een rode kleur, waardoor de detector zeer opvallend is. Wat deze serie van Minelab zo mooi maakt is de technologie wat hier achter zit. De VANQUISH beschikt namelijk over dezelfde technologie als de EQUINOX serie: de Multi-IQ. Deze Multi-IQ maakt het mogelijk om op meerdere frequenties tegelijk te werken met je metaaldetector.

Overzichtelijk

De VANQUISH modellen zijn makkelijk te bedienen en daarnaast ook erg gebruiksvriendelijk. Zodra de detector aangezet wordt, ontstoord deze direct aan de omgeving. Op het display van de Minelab VANQUISH 340 zitten in totaal 4 knoppen: Aan, Volume, Gevoeligheid en de Zoekmodus knop. De 440 heeft 4 extra knoppen: Discriminatie, Accepteren/Negeren, Pinpointer en de Alle-Metalen stand. De 540 heeft nog 2 extra knoppen: LED display en Bluetooth. 

Prestatie

De Minelab VANQUISH levert goede prestaties. De metaaldetector is erg fel op targets en ook goed te gebruiken op het (natte) zoute strand, maar ook op akkers en weilanden. De schotel is tot 1 meter volledig waterdicht, de bedieningskast is alleen spatwaterdicht. De VANQUISH is goed instelbaar en maakt duidelijk onderscheid tussen alle soorten metalen. Wanneer er bijvoorbeeld een gouden ring naast een spijker zou liggen, detecteert de VANQUISH dit los van elkaar.

PRO-PACK

Naar mijn mening is de Minelab VANQUISH 540 PRO-PACK een mooi en compleet pakket, waardoor je gelijk alles bij de hand hebt om te kunnen beginnen. De PRO-PACK komt met een draadloze hoofdtelefoon en een extra zoekschijf die goed op stortgrond gebruikt kan worden. Ook zitten er oplaadbare batterijen bij en een handige beschermhoes voor het display.

Eigen ervaring

Zelf heb ik de Minelab VANQUISH 540 PRO-PACK getest. Ik vind het een fijne metaaldetector, omdat het alles heeft wat je nodig hebt om te kunnen zoeken. Ik heb op een land gezocht waar ik weleens vaker ben geweest. Hier waren bijna geen vondsten meer, totdat ik nog een keer met de VANQUISH er overheen ging. Ik trok nog een aantal zilveren munten uit de grond, waaronder een fraaie middeleeuwse munt.

Naar mijn mening is de prijs/kwaliteit verhouding erg goed. De VANQUISH heeft eigenlijk alles wat je zoekt in een metaaldetector!

Gerelateerde producten