ClickCease

Detector talk; de keuze is reuze

Detector talk; de keuze is reuze

De keuze is reuze maar wordt gestaag minder. 

Een jaar of wat geleden hadden wij een assortiment van ik weet niet hoeveel detectormerken in onze winkel staan: Fisher, C.Scope, Tesoro, Minelab, XP, White’s, Garrett, Teknetics, Quest, Golden Mask, en Viking, 11 dus. 

 

Een paar merken zijn gestopt omdat ze niet mee konden komen met de ontwikkelingen bij de andere merken. 

Een aantal merken worden niet meer in Nederland ingevoerd omdat er onvoldoende waar voor het geld wordt geboden. 

Een paar merken verweren zich nog enigszins maar gaan volgens mij de handdoek in de ring gooien omdat de consument, u en ik, de laatste jaren gewoon veeleisender is geworden. 

Wij hebben ons assortiment hobby metaaldetectors teruggebracht van 11 naar 2 en daar zijn we heel blij mee, Minelab en XP. 

 

Er gebeurt dus van alles in metaaldetectorland en ik ben er voor mijzelf van overtuigd dat er over een beperkt aantal jaren nog maar een paar merken overgebleven zijn. 

Als je dus besluit om een metaaldetector aan te schaffen is het verstandig om te kijken wat de huidige metaaldetectors nu precies bieden voor hun geld.  

Zijn ze innovatief genoeg om jou de komende tijd tevreden te stellen? Verwacht je dat ze over een paar jaar weer een redelijk bedrag opbrengen als je wil overgaan tot inruil? Heb je gelezen over de after-sales van het betreffende merk? Staat jouw eigen dealer achter dit merk? Hij/ zij is tenslotte een soort van ervaringsdeskundige op allerlei gebied qua metaaldetectie. 

 

Het is best grappig dat de aanschaf van een goede, geschikte metaaldetector lang niet altijd gelijk opgaat met een stevige prijs. Een mooi Voorbeeld hiervan is de nieuwste telg van Minelab, de Minelab X-TERRA PRO van € 329,-. Onvoorstelbaar hoe Minelab in staat is om voor dit bedrag zo’n goede waterdichte metaaldetector te maken. Lees in de specificaties maar eens wat de detector naast de uitstekende prestaties allemaal te bieden heeft, gewoon ongehoord.  https://www.djlaan.nl/minelab-x-terra-pro

 

In de afgelopen 12 maanden zijn van Minelab maar liefst 4 nieuwe metaaldetectors op de markt gebracht, het werk van zo’n 80 (!) ingenieurs die zich met productontwikkeling bezighouden. 

Het nieuwe topmodel van Minelab, de MANTICORE is uitgebracht. De leveringen kwamen moeizaam op gang maar het was het wachten waard want de innovaties en de prestaties die de MANTICORE biedt deed menig doorgewinterde zoeker stijl achteroverslaan. 

Leuk is het om op zoek te gaan naar Nederlandse en Belgische gebruikservaringen. Wij als BeNeLux Minelab importeur werken namelijk niet met gesponsorde YouTubers. De gebruikerservaringen en de reacties die u leest worden geschreven door de zeer gemotiveerde Minelab gebruikers zelf.  

 

Naast de nieuwe Minelab X-TERRA PRO en MANTICORE zijn ook de Minelab EQUINOX 700 en EQUINOX 900 geïntroduceerd. Twee opmerkelijke metaaldetectors die voortgekomen zijn uit de EQUINOX 600 en de razend populaire EQUINOX 800.  

 

Leuk is om te zien dat in een tijd dat alles duurder wordt (en niet zo’n klein beetje ook!) deze detectors zeer scherp geprijsd zijn. De EQUINOX 700 en 900 bieden namelijk weer aanzienlijk meer dan de EQUINOX 600 en 800. De EQUINOX 700 en 900 worden zo met een prachtige 3-delige carbon steel geleverd, zeer compact om mee te nemen. Daarnaast beschikken beide modellen over schijfverlichting en vibratie instelbaarheid in het handvat, een betere schijf – steel aansluiting en veel verbeterde armsteun. De EQUINOX 700 wordt nu met draadloze hoofdtelefoon geleverd en de EQUINOX 900 zelfs met een extra 6”/ 15cm zoekschijf. Ook de VDI schaal is nu veel groter en zijn er nog andere verfijningen die het zoeken nog aangenamer maakt. Met een prijs van € 899,- voor de EQUNOX 700 en € 1199,- voor de EQUINOX 900 kun je constateren dat je nog meer waar voor je geld krijgt. O ja, beide modellen zijn nu voorzien van een IP68 keurmerk, wie heeft het! 

 

Kortom, Minelab gaat vol gas vooruit, de ingenieurs zijn allang weer bezig met de volgende innovaties, ik ben razend benieuwd! 

Het team Detectiespecialist D.J. Laan kan het allemaal nog goed bijhouden maar of de concurrentie dat ook kan… we gaan het zien. 

Met groet, Dirk Jan Laan 

Aanbevolen accessoires