ClickCease

Een duik in het diepe

Een duik in het diepe

Heb je altijd al eens met een metaaldetector naar schatten onderwater willen zoeken? Welke metaaldetectors zijn geschikt voor onderwater en welke duikuitrusting heb ik nodig? In deze blog ga ik het hier uitgebreid over hebben.

Tot 3 meter

Wanneer je gaat beginnen met zoeken onderwater is het uiteraard verstandig dat je een waterdichte metaaldetector gebruikt. Er zijn zijn verschillende soorten metaaldetectors die waterdicht zijn. Zowel de Minelab EQUINOX 800 als de Nokta Makro Simplex zijn bijvoorbeeld allebei waterdicht tot 3 meter, wat voor een kleine duik ideaal is. Let daarom goed op dat je niet dieper dan 3 meter met deze metaaldetectors duikt, dit om schade aan de detectors te voorkomen. 

Tot 66 meter

Wil je toch flink de diepte in en op zoek gaan naar verborgen schatten? Dan is een Minelab EXCALIBUR de ideale metaaldetector! Dankzij een waterdichtheid tot 66 meter kun je targets een stuk dieper detectoren. Voor het zoute water deinst deze detector niet terug! De metaaldetector heeft een standaard gewicht van 2,4 kilo en zal zelfs de kleinste fragmentjes uit het water toonbaar maken. De ECXALIBUR wordt voornamelijk gebruikt door de professionele waterzoeker.

BLU3 Nemo

Geen zin in een zware duikfles op de rug? Dan is de BLU3 Nemo een prima alternatief voor de ondiepe duik. De BLU3 Nemo is een duiksysteem op basis van een accu, welke oplaadbaar en makkelijk verwisselbaar is. Voor het duiken met een metaaldetector dus ideaal! Ook kan de Nemo makkelijk gebruikt worden voor recreatieve duiken. Door de 3 meter lange slag met mondstuk kan makkelijk adem worden gehaald. De Nemo is makkelijk te vervoeren dankzij de speciale draagtas die er bij zit.

Handige hand detector

De PULSE DIVE van Nokta Makro en de Scuba Tector van Quest zijn ideaal voor het zoeken met de hand. Het zijn kleine, compacte detectors en dus makkelijk te vervoeren. Ook tijdens het duiken is het erg leuk om een detector te gebruiken. Veel mensen die een zwaardere detector onhandig vinden gaan dan eerder voor een kleine, en lichtere hand detector. Deze hand detectors zijn ook waterdicht tot 60 meter. Zowel de PULSE DIVE als de Scuba Tector heeft een anti verlies functie. 

Waadkleding

Als je wilt gaan duiken is het ook verstandig om goede duikkleding te gebruiken. Doordat het weleens voorkomt dat er op de bodem stukken glas of scherpe stenen liggen, is het altijd handig om waterschoenen te dragen. Wil je liever een klein beetje in het water en niet kopje onder gaan, dan kun je het beste kijken naar een vissers waadpak. Een dicht waadpak is geschikt voor zoekers die graag het water volledig in willen gaan. Daarnaast is het ook handig om een goede en stevige duikbril aan te schaffen.  

Aanbevolen accessoires