ClickCease
Delen
Minelab GPX 5000 Minelab GPX 5000 Minelab GPX 5000
Minelab GPX 5000

Minelab GPX 5000

De Minelab GPX 5000 is een zeer geavanceerde gouddetector en vormt een nieuwe maatstaf in de technologie van gouddetectie.

Tijdelijk met gratis extra zoekschijf; 15x12" DD

 

€ 4.499,00
Artikelcode: 203029
Levertijd: ca. 1 week
SKU
203029

Minelab GPX 5000

De GPX-serie heeft over de hele wereld voor een nieuwe “goudkoorts” gezorgd, dit komt doordat deze detectors goud op een grote diepte kunnen detecteren in alle grondsoorten.

De Minelab GPX 5000 is een zeer geavanceerde gouddetector en vormt een nieuwe maatstaf in de technologie van gouddetectie.

Een bijzondere technologie welke de Minelab GPX 5000 bevat is de “8 Soil/Timings”. Deze technologie zorgt ervoor dat er goud (elke grootte) gevonden kan worden in welke moeilijke grondsoort dan ook op ongelooflijke diepte.

Naast de gepatenteerde MPS, DVT en SETA-technologieën en de legendarische GPX eigenschappen beschikt deze detector ook over 6 voorgeprogrammeerde zoekstanden, een boost Audio-functie en wordt de Minelab GPX 5000 geleverd met twee zoekschijven (11 inch Dubbel D schijf en 11 inch Monoloop schijf).

Aan de GPX- serie wordt door ingenieurs van Minelab voortdurend gewerkt. Dat is de reden dat Minelab om de +/- 2 jaar met een nieuwe versie komt. De GPX serie komt voort uit de zeer succesvolle SD serie, ook voor goudzoekers. Achtereenvolgens hebben we de GP Extreme, de GP 3000, de GP 3500 de GPX 4000, de GPX 4500 en de GPX 4800 gehad. De drie laatste in een digitale versie. Langzamerhand blijkt, dat deze detectors niet alleen voor de goudzoekers gemaakt zijn, maar voor alle zoekers die op zoek zijn naar de ultieme detector en het ultieme dieptebereik.

Tot voor kort werden deze detectors in het Nederlandse taalgebied amper verkocht. Het zijn toch nuggetzoekers? Met deze detector lopen inderdaad de professionele goudzoekers in landen als Australie, Californie, Alaska en op Borneo en landen als Ghana, Soedan en Guinee waar nog echte en grote nuggets gevonden worden. Langzamerhand blijken ze in Europa ook hun nut te bewijzen op zoekplekken waar een groter dieptebereik essentieel is. De Minelab GPX 5000 is een soort van PI detector met discriminatie van ijzer. Wanneer er ijzer gedetecteerd wordt moet vooral gehoord worden. Dus training is vereist en het is onontkoombaar om zo nu en dan iets van ijzer op te graven. Naarmate men deze detector beter leert kennen hoeft u minder ijzer op te graven. Het gewicht van de detector is behoorlijk, maar de optionele harnas maakt het zwaaien tot een moeiteloos gebeuren.

Voor wie is deze detector geschikt? Vooral voor diegene die op terreinen waar niet al te veel ijzer ligt vooral meer diepte wil, omdat de kans groot is, dat de ‘goodies’ nog net iets dieper liggen. Bijvoorbeeld op terreinen waar ooit een schatvondst is gedaan en waar nooit (meer) op geploegd wordt. Monoloop schijven zijn niet in staat ijzer uit te schakelen en zijn daarom meestal minder geschikt, hoewel ze wel iets dieper gaan dan de DD schijven.

Specificaties:
De Minelab GPX 5000 heeft de volgende fucties/mogelijkheden:

– Motion detector.

– Superieure gouddetectie prestaties.

– 8 Grond / Timings is als het hebben van 8 melders in 1, vind je meer goud in alle bodemomstandigheden. Fine Gold Timing geeft nog meer diepte en gevoeligheid dan Enhance – mee naar huis meer nuggets, zelfs vanaf de grond gedachte volledig worden uitgewerkt!

– Betere prestaties op zoute en andere gemineraliseerde grond voor zowel kleine als grotere goud nuggets.

– 6 voorgeprogrammeerde fabrieksinstellingen voor ‘aanzetten en gaan’. Eenvoud voor iedereen.

– Verhoogde/verbeterde gevoeligheid waardoor er nog nauwkeurigere en betere prestaties geleverd worden.

– 2 zoekschijven: 11” Dubbel D schijf en 11” Monoloop schijf.

– Verbeterde balans van de detector.

– Verhoogde/verbeterde reactievermogen.
– Lichtgewicht Lithium Ion accu met ingebouwde speaker.

– Gewicht 2400 gram.

– Quick Start handleiding.


Maak gebruik van Commander schijven om de beste prestaties uit uw GPX te halen.
Minelab Commander schijven zijn ontworpen door het team van Minelab’s wetenschappers en ingenieurs. De schijven zorgen voor optimale prestaties en voldoen aan de precieze eisen van MPS-technologie.
(Alle Commander schijven zijn compatibel met het complete assortiment van SD, GP en GPX detectoren.)

Extra leverbare schijven:15 x 12 Semi-elliptisch Dubbel D, 10x 5 elliptisch dubbel D, 15 x12 Semi elliptisch Monoloop, 8 inch rond Monoloop, 18 inch rond Monoloop en de 18 inch Dubbel

Minelab GPX 5000

Meer informatie
Doelgroep Professionals
Toepassing Goud (nuggets)
Schrijf je eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan

Meer producten van dit merk

 1. Minelab E-TRAC
  Rating:
  0%
  € 1.599,00
 2. Minelab GPZ 7000
  Rating:
  0%
  € 8.499,00
 3. Minelab Safari ACTIE!
  Rating:
  0%
  € 799,00
Andere producten welke interessant voor u kunnen zijn: