ClickCease

Informatie en advies starters

Starten met detecteren


Bijna dagelijks worden we benaderd door mensen die graag “de detector hobby” op willen pakken en daardoor voor het eerst op pad willen gaan met een metaaldetector. Dit begint altijd direct met de vragen “Waar begin ik mee?” en “Wat voor budget trek ik er voor uit?”


Een klassieke doe-het-zelve
r


Graag gebruik ik zelf het voorbeeld van een klassieke doe-het-zelver. Stel: je koopt of huurt een huis en je besluit, omdat je het leuk vindt of om kosten te besparen, om het zelf aan te pakken door te gaan klussen. Je gaat naar de eerste de beste winkel om voor een appel en een ei gereedschap te kopen. Je komt vervolgens terug met een hele vracht aan schroevendraaiers, hamers, zagen en elektrisch gereedschap. Het aankoopbedrag viel ontzettend mee, dus gaan met die banaan! Het enige wat dan nog aangeschaft hoeft te worden zijn de bouwmaterialen.

Starten blijkt nog moeilijker dan gedacht, aangezien er eerst een concreet plan moet worden gemaakt. Elk begin is moeilijk, dus dan maar gewoon van start met bijvoorbeeld een boekenkastje. Ik kom er hier al snel achter dat de zaag eigenlijk te grof is, waardoor het hout rafelt en de eerste irritatie ontstaat. Gaatjes boren met het schroeftolletje gaat daarnaast ook niet eenvoudig, omdat de boor niet goed vastgezet kan worden in de boorkop. Omdat de bitjes niet de goede maat hebben wordt de schroevendraaier ingezet. Door de kuren van de boor zijn de gaatjes niet ver genoeg doorboord, dus blijkt dat het schroeven met een schroevendraaier ook geen makkelijke opgave is. Wanneer dan eindelijk de eerste schroef bijna diep genoeg zit, begeeft de schroevendraaier het. Wat kun je ook verwachten van een setje van nog geen tien euro…

Inmiddels verdwijnt mijn motivatie als sneeuw voor de zon. Het hout is verknald, de kast in wording ziet er niet uit en ik word chagrijniger met de minuut. Achteraf had ik beter naar een goede bouwmarkt kunnen gaan of nog veel verstandiger: me kunnen laten adviseren door een medewerker van een gereedschap speciaalzaak. Wellicht was ik meer geld kwijt geweest, maar had ik in ieder geval kunnen investeren in goed gereedschap. Bovendien had ik het dure hout niet verknald, ik ben er klaar mee! Het heeft geld gekost, irritaties opgeleverd en het resultaat is om te huilen. Mij niet meer gezien als doe-het-zelver!


Occasion metaaldetectors


Eigenlijk geldt dit precies hetzelfde voor mensen die van start willen gaan met een metaaldetector. Als we hier starters in de winkel, via de mail, chat of telefoon krijgen denken we maar aan één ding: Deze persoon willen we nog vaak terugzien als klant. We willen al onze klanten enthousiast maken over deze hobby, dus besteden we vaak veel tijd en energie om erachter te kunnen komen welke detector het beste bij zijn of haar “verhaal” past. Vaak komt een potentiële klant erachter dat het budget toch niet toereikend is om de favoriete metaaldetector te kunnen kopen. Nog even doorsparen lijkt in dit geval dan de beste keuze. Een andere optie is dat er misschien een geschikte occasion beschikbaar is, zodat de favoriete metaaldetector tóch nog gekocht kan worden. De tweedehands metaaldetectors uit ons assortiment leveren we, op een enkel geval na, altijd met een schriftelijke garantie.


https://www.djlaan.nl/gebruikte-metaaldetectors-en-accessoires


Ontdek welke metaaldetector bij je past!


Wat zou het toch jammer zijn als je net een metaaldetector gekocht hebt, er mee op het zoute strand wil gaan zoeken en blijkt dat de metaaldetector hier helemaal niet geschikt voor is. Of je hebt een voordelige detector kunnen overnemen dat ergonomisch gezien een ramp is, waardoor die oude blessure weer opnieuw gaat opspelen. Of je mag assisteren bij een plaatselijke opgraving waar je tijdens het zoeken erachter komt dat de door jou gewenste hoge reactiesnelheid gewoon traag is. Voor dit soort scenario’s luidt ons advies: ga niet voor een “voorbijkomend koopje”. Zorg er voor dat je alles goed uitzoekt of laat je informeren over welke metaaldetector bij jou past!