ClickCease
 • Sinds 1980 specialist
  De detector speciaalzaak
 • Hoge klantbeoordeling!
  Betrouwbaar & bekwaam
 • Veilig betalen
  iDEAL, creditcard, PayPal, AfterPay
 • Groot assortiment
  Metaaldetectors en accessoires
 • Snel in huis!
  24 uurs levering

Het land van Hilde
Het land van Hilde Het land van Hilde

Het land van Hilde

Het Land van Hilde vertelt op toegankelijke wijze – met gebruik van prachtige illustraties – het verhaal van de Friese boeren aan de kust van Noord-Holland. We volgen ze vanaf het moment dat zij zich vestigden tot de komst van de christelijke missionarissen, rond het jaar 750.
Artikelnummer: 52452882

€ 19,95

Voor 16:30 uur besteld morgen in huis*

Neem contact met ons op voor meer informatie over dit product

Veilig online betalen met iDEAL, PayPal, creditcards, AfterPay en Bancontact

Productbeschrijving

Details

Het Land van Hilde vertelt op toegankelijke wijze – met gebruik van prachtige illustraties – het verhaal van de Friese boeren aan de kust van Noord-Holland. We volgen ze vanaf het moment dat zij zich vestigden tot de komst van de christelijke missionarissen, rond het jaar 750. We maken kennis met Hilde, de jonge vrouw op de voorkant van dit boek. Zij leefde in de vierde eeuw in de omgeving van Castricum. Aan de hand van Hilde ontdekken we de rijke cultuur van de ‘Hollandse Friezen’: hun dagelijks leven, hun gebruiken, hun taal en hun geloof. Een leefwereld waar we vandaag de dag nog verrassend veel van terugvinden.

Ruim tweeduizend jaar geleden lag er aan de kust van Noord-Holland een fascinerend landschap met strandwallen, kwelders en kreken. De meest noordelijke vertakking van de Rijn ‘het Oer-IJ’ stroomde hier doorheen, en vond bij Castricum een uitweg naar zee. In de waterrijke delta leefden kleine groepen prehistorische boeren. In de laatste eeuwen voor Christus vestigden zich nieuwkomers aan de kust: Friezen. Het waren bekwame boeren en kundige vaklieden, die slim gebruik wisten te maken van de natuurlijke rijkdom van hun omgeving. Hun komst luidde een bloeitijd in van het kustgebied tussen Alkmaar, Haarlem en Amsterdam. De Friezen woonden en boerden op misschien wel het meest vruchtbare land dat er in het toenmalige Holland voorhanden was. Ze onderhielden intensieve handelscontacten: eerst met de Romeinen, later met volkeren rond de hele Noordzee.

Tijdens een grote opgraving in Castricum werd in 1995 het graf van een jonge vrouw gevonden die later de naam Hilde kreeg. In opdracht van de provincie is haar schedel uitgekozen voor een gezichtsreconstructie. Dankzij een combinatie van forensische wetenschap, archeologie, anatomie en boetseerkunst is het resultaat levensecht.

Behalve de reconstructie van Hilde zijn ook ontdekte vondsten zoals een panfluit van taxushout (Uitgeest), een bronzen schaar (Castricum), mooi bewerkte Donar-amuletten (Broekpolder bij Heemskerk), gouden munten (Velsen) en Hildes mooie halsketting met kralen van glaspasta gevuld met goudfolie (Castricum) in het boek afgebeeld. De voorwerpen komen terug in illustraties die het leven van tweeduizend jaar geleden levensgetrouw weergeven.

128 blz.
22 x 28cm
Genaaid.

Extra informatie

Extra informatie

Doelgroep Nee
Toepassing Nee

Beoordelen

Schrijf uw eigen review

U plaatst een review over: Het land van Hilde