ClickCease
British Celtic Coins, Art or Imitation?

British Celtic Coins, Art or Imitation?

Hier kun je veilig bestellen

Deze webshop voldoet aan de kwaliteitscriteria van Trusted Shops

Onderscheid door kwaliteit

Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Detectiespecialist sinds 1980

Gecertificeerd Minelab distributeur Benelux

Winkels in Hippolytushoef en Alphen aan den Rijn

Artikelcode 2401077
Beschikbaarheid

Op voorraad

De volkeren van het pre-Romeinse Groot-Brittannië blijven een raadsel. Onze perceptie wordt gevormd door twee verhalen, die van hedendaagse Romeinse kolonisten en recentere Keltische nationalisten, die hen in gelijke mate belasteren en verheerlijken.

De volkeren van het pre-Romeinse Groot-Brittannië blijven een raadsel. Onze perceptie wordt gevormd door twee verhalen, die van hedendaagse Romeinse kolonisten en recentere Keltische nationalisten, die hen in gelijke mate belasteren en verheerlijken. Hoe meer we leren, hoe minder we met zekerheid weten: zouden ze beschreven moeten worden als ‘Keltische volkeren’, waren ze georganiseerd in de ‘stammen’ die later Romeinse administratieve districten (civitas) vormden en, afgezien van enkele bekende namen als Cunobelinus (Shakespeare) 'sCymbeline), werden ze geleid door 'koningen' of 'hoofdmannen'?

De munten uit deze periode zijn niet minder controversieel. Groot-Brittannië was een late adoptant van munten, importeerde aanvankelijk munten van het Gallo-Belgische continent en kopieerde vervolgens hun Macedonisch geïnspireerde prototypes. Groot-Brittannië produceerde ze ook langer dan het continent, en integreerde later thema's en beelden uit Rome. Deze boekensteunen van externe invloed hebben sommigen ertoe gebracht de munten van het pre-Romeinse Groot-Brittannië (en inderdaad ‘Keltische’ munten in het algemeen) als inferieur af te doen. Het meest overtuigende tegenwicht hiervoor zijn de munten zelf, onderzocht aan de hand van het thema kunst of imitatie? Wat we ontdekken is een buitengewone verscheidenheid en originaliteit, wat een krachtig pleidooi vormt voor hun verzameling en studie.

Tim Wright is een verzamelaar van oude munten. Zijn aanvankelijke interesse ging uit naar de Griekse munten van Magna Graecia en het Republikeinse Rome, maar hij concentreert zich nu op de munten van het pre-Romeinse Groot-Brittannië.

‘Een luchtige en prachtig geïllustreerde inleiding tot Britse Keltische munten die elk idee wegblaast dat ze inferieur zijn aan Griekse en Romeinse munten. Dr. Tim Wright zal u verblinden en verrassen met zijn wijze woorden en betoverende muntafbeeldingen’

Schrijf je eigen review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account