ClickCease
British Artefacts Volume 2 Early Anglo-Saxon – by Brett Hammond

British Artefacts Volume 2 Early Anglo-Saxon – by Brett Hammond

Hier kun je veilig bestellen

Deze webshop voldoet aan de kwaliteitscriteria van Trusted Shops

Onderscheid door kwaliteit

Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Detectiespecialist sinds 1980

Gecertificeerd Minelab distributeur Benelux

Winkels in Hippolytushoef en Alphen aan den Rijn

Artikelcode: 2401033
Beschikbaarheid

Op voorraad

British Artefacts Volume 2

Het eerste deel van British Artefacts ging over het vroege materiaal van de Adventus Saxonum tot het midden van de 7e eeuw, toen het proces van bekering tot het christendom aan de gang was. Dit tweede deel behandelt het Midden-Saksische materiaal, inclusief de impact die de Vikingen hadden op het Anglo-Saksische leven tijdens de periode van "the Great Army", het verzet van Koning Alfred, de Danelaw en de herovering ervan door Edward the Elder, het koninkijk York en de vorming van Engeland onder koning Athelstan.

De koppen van de hoofdstukken vatten de inhoud samen:
De Midden Saksische & Vikingperiode;
Runen & Romeins schrift;
Artefact Productie & Distributie;
Kunststijlen;
Advies voor Verzamelaars;
Avies voor Vinders;
Metalen Artefacten - inclusief broches, gespen, riemuiteinden, bevestigingsmiddelen en labels, hangers, monturen, ringen en armbanden, wapens en accessoires, kerkelijke en liturgische voorwerpen, speelstukken, gewichten, sleutels, gereedschap en gebruiksvoorwerpen;
Niet-metalen Artefacten;
Anglo-Saksische en Vikingsbegrafenissen;
Midden-Saksische & Viking koninkrijken

Allemaal rijk geïllustreerd met bijna 400 prachtige kleurenfoto's en kaarten.

Het boek is logisch ingedeeld met inleidingen van de geschiedenis en van fabricage en destributie, evenals advies voor verzamelaars en vinders; er volgt een korte schets van de scripts, Romeins en runen, Anglo-Saksisch en Scandinavisch.
De kunststijlen worden in enig detail besproken, daarna volgen de metalen artefacten per type, gevolgd door het niet-metalen materiaal zoals glas, barnesteen, been en hoorn. De begrafenistradities - inhumatie en crematie, Viking en Anglo-Saksisch - worden in enkele pagina's beknopt behandeld met typsiche grafplannen.

De Scandinavische nederzetting wordt behandeld, evenals de koninkrijken van het Midden-Saksische en Vikings. Ten slotte worden de samenvattende gegevens voor de afbeeldingen getabelleerd, gevolgd door een woordenlijst, bibliografie en index.

Het boek behandelt het onderwerp op briljante wijze, biedt een grote hoeveelheid materiaal en weet een paar verrassingen te creëren - het bevat een unieke gouden vingerring met de naam Cynefrid, een verguld Iers rijdier en enkele spectaculaire zwaarden.

148 pagina's, A4

Schrijf je eigen review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account