ClickCease
British Artefacts Volume 1 Early Anglo-Saxon – by Brett Hammond

British Artefacts Volume 1 Early Anglo-Saxon – by Brett Hammond

Hier kun je veilig bestellen

Deze webshop voldoet aan de kwaliteitscriteria van Trusted Shops

Onderscheid door kwaliteit

Voor 17.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden

Detectiespecialist sinds 1980

Gecertificeerd Minelab distributeur Benelux

Winkels in Hippolytushoef en Alphen aan den Rijn

Artikelcode: 2401004
Beschikbaarheid

Op voorraad

In Engeland gevonden voorwerpen uit de vroege Anglo-Saksische tijdperk. 130 pagina’s met veel foto’s tekeningen en vindplaatsen.

British Artefacts Volume 1 - Early Anglo-Saxon door Brett Hammond

De vroege Anglo-Saksische periode is van enorm belang voor de latere geschiedenis van Groot-Brittannië. Het zag de overgang van Brits-sprekende provincies, gedomineerd door de Romeinse macht en cultuur, naar Engels-sprekende koninkrijken die interageren binnen een Europees netwerk van koningen, edelen en leiders. De twee eeuwen vanaf 400 na Christus in het laagland van Groot-Brittannië waren getuige van enorme veranderingen in de sociale structuur, het vestigingspatroon, de politieke ideologie, de taal en de religie.

In dit belangrijke nieuw boek heeft Brett Hammond afbeeldingen, verspreidingskaarten en beschrijvingen van enkele belangrijke sieraden, oorlogsgerei en feestartikelen uit deze periode samengebracht. Dit naast representatieve voorbeelden van voorwerpen die dagelijks werden gebruikt. Het boek behandelt een breed scala aan objecttypen - van zeldzaam en exotisch tot alledaags - en biedt een grondige dekking van het fascinerende materiaal dat uit deze periode is overgebleven.

Naast de schetsmatige geschiedenis bevat het boek gedetailleerde beschrijvingen van veel belangrijke nieuwe vondsten die licht werpen op de sombere uithoeken van de periode: de verbanden tussen de Romeinse, Anglo-Saksische en Scandinavische wereld.

British Artefacts Volume 1 is een ideaal naslagwerk voor detectoristen, archeologen, museummedewerkers, verzamelaars en iedereen met een serieuze interesse in de vroege Anglo-Saksische jaren.

Het boek bevat 20 kaarten die de verspreiden in heel Groot-Brittannië van verschillende klassen objecten weergeven en heeft meer dan 230 prachtige illustraties. De inhoud toont de reikwijdte van de titel: inleiding van de serie, woordenlijst, inleiding tot de vroege Anglo-Saksische periode, advies voor verzamelaars, taxaties, runen, advies voor vinders, overzicht van de vroege Anglo-Saksische periode, kunsstijlen, productie en distributie van artefacten, keramische productie en metalen artefacten. De gedekte "Metalen Artefacten" omvatten: broches, gespen & riembeslag, sluitingen, wapens & hulpstukken, kommen & scheppen, hangers, riemringen, armbanden & armringen, chatelaines, klinkheffers & gordelhangers, sleutels, kammen, oorbellen, vingerringen, harnassen, hoofdstelbevestigingen, nekringen, hangsloten, pinnen, portemonnee bevestigingen en vuurstijl, pyxiden, lepels, sporen, labels, metalen draden, toiletsets, gereedschap en weefapparatuur. 

De niet-metalen artefacten omvatten amber, gewei, been, keramiek, edelstenen, glaswerk, hoorn, invoor en steen. 

132+ pagina's, A4

Schrijf je eigen review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account