Zout strand beul!


Alweer zo’n eigenzinnige Minelab, de laatste telg uit de Sovereign serie, de Sovereign GT. Uniek door de multi frequentie waardoor deze detector bijzonder veelzijdig inzetbaar is. De Sovereign GT zoekt op een frequentie van tussen de 1,5 en 15,5 kHz in 17 stappen “verdeeld”.


Minelab noemt deze techniek BBS = Broad Band Spectrum. Er worden gelijktijdig op diverse frequenties signalen uitgezonden, ontvangen en geanalyseerd hetgeen uitstekende prestaties, zowel qua diepte als qua metaalselectie oplevert. Door toepassing van deze techniek is de Sovereign GT ook nauwelijks gevoelig voor mineralisatie en presteert deze detector ook subliem op het zoute strand.


Een andere, door Minelab gepatenteerde techniek is de RCB technologie = Receive Coil Boost.


Door middel van deze techniek worden zwakke signalen versterkt hetgeen leidt tot:
- Minder gevoelig voor elektrische storingen waaronder valse signalen.
- Geen verlies van signaal sterkte door de kabel die de schijf aan de behuizing verbindt.
- Uitstekende diepte en gevoeligheid voor klein materiaal


Ook op de akkers presteert de Sovereign GT uitstekend. De detector is uiterst solide uitgevoerd wat zijn effect ook heeft op het gewicht, de GT is bepaald niet licht.
Daar tegenover staat weer dat de bedieningskast zowel onder het handvat als achterop de armsteun kan worden bevestigd. Bovendien kan een heuptas worden bijbesteld waardoor de GT ook op de heup kan worden gedragen. Het bedieningspaneel van de Sovereign GT huisvest vijf draaiknoppen, twee 2-standen schakelaars en twee 3 standen schakelaars.
Er zijn draaiknoppen voor aan/uit in combinatie met volume (off/volume), metaalselectie (disc), peilfilter (notch), gevoeligheid (sensitivity) en basistooninstelling (threshold).
Met de ene 2-standenschakelaar (Threshold / Silent search) kan worden gekozen om met of zonder basistoon te werken.
De andere 2-standen schakelaar (Noise cancel) kan worden gebruikt wanneer storing optreed, veroorzaakt door andere metaaldetectors, hoogspanningsmasten of machines (bijvoorbeeld schrikdraad apparaten). Met de ene 3-standenschakelaar (all metal / disc / iron mask) kan worden gekozen voor het zoeken in de alle metalen stand, in de metaalselectie stand of in de “iron mask” stand.
Met de tweede 3-standen schakelaar kan de grondbalans worden uitgevoerd en indien gewenst “vastgezet”. Al met al een professionele analoge metaaldetector met voldoende instelmogelijkheden.
De Sovereign GT is overigens ook nog uit te rusten met een digitale meter die de materiaalwaarde aangeeft. De aansluitclip hiervoor zit al voor gemonteerd op de steel.

 

Klik hier voor meer info en foto's!