ClickCease
Delen
Archeologie van een deltastad, opgravingen in de binnenstad van Dordrecht Archeologie van een deltastad, opgravingen in de binnenstad van Dordrecht
Archeologie van een deltastad, opgravingen in de binnenstad van Dordrecht

Archeologie van een deltastad, opgravingen in de binnenstad van Dordrecht

De stad Dordrecht bestaat meer dan achthonderd jaar. Het was de eerste stad in Holland en eeuwenlang de voornaamste stad van het gewest. Een deel van de middeleeuwse geschiedenis is in de bodem terechtgekomen.
€ 39,95
Artikelcode: 53453247
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
53453247

De stad Dordrecht bestaat meer dan achthonderd jaar. Het was de eerste stad in Holland en eeuwenlang de voornaamste stad van het gewest. Een deel van de middeleeuwse geschiedenis is in de bodem terechtgekomen. Archeologisch onderzoek maakt het mogelijk om dat weer zichtbaar te maken.

Dit boek gaat over een reeks opgravingen in het oudste deel van de binnenstad, de Poortzijde. Het onderzoek kan ook gelden als een goed voorbeeld voor de middeleeuwse verstedelijking van onze delta waaruit de grote bloei van Holland in latere tijd is voortgekomen.
In het boek worden de grondwerken, houtconstructies en huisplattegronden beschreven en in foto en tekening weergegeven. De ontwikkeling van een complete stadswijk komt daardoor tot leven. Met tal van kaarten en aanzichten, bijlagen en registers is het een bijzonder rijk boek geworden.

384 blz
22 x 28 cm
Genaaid gebonden
Druk: 2008

Schrijf je eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan

Meer producten van dit merk

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.